Új Forma-1-es autó érkezik

MP4-30---3-4_cropped_6SMSAXl

A McLaren Racing és az iRacing.com a múlt héten jelentette be a jövőbeli közös terveit, miszerint elkészítik a digitális mását a 2015 McLaren Forma-1-es versenyautónak. Az MP4-30 virtuális változata természetesen tartalmazni fogja a jelenleg használt KERS és DRS rendszereket is, várhatóan a nyár végére csatlakozik a már több, mint 50 elérhető autó mellé.

“Ez egy nagyszerű hír az iRacing-nek és a több, mint 60 ezer tagjának világszerte” – mondta Steve Myers, az iRacing.com ügyvezető alelnöke és producere. “Továbbá azzal, hogy a Forma-1 egyik legsikeresebb csapatával együttműködve elérhetővé tesszük a jelenlegi technológiát a felhasználók számára, ez a projekt még inkább erősíti a kapcsolatot a McLaren Racing és iRacing között, melynek nemcsak az MP4-12C GT3 versenyautót köszönhetjük, hanem a McLaren Electronics’ Atlas Express telemetriai adatgyűjtő szoftvert is.”

Myers és és az iRacing technikai vezetője, Dave Kaemmer nemrég látogatták meg a McLaren Racing angliai bázisát, hogy találkozzanak Jonathan Neale operációs vezetővel, illetve Steve Houghton járműdinamikai vezetővel annak érdekében, hogy megbeszéljék a műszaki szempontokat az MP4-30 építését illetően, biztosítva a virtuális autó hitelességét.

“A McLaren Racing örömmel dolgozik az iRacing-gel, hogy elkészüljön a McLaren MP4-30 digitális másolata” – mondta Neale. “Ez a következő lépés, amelyben bebizonyosodik a sikeres kapcsolata ennek a két vezető cégnek a motorsportban. A McLaren Racing-nél már alig várják, hogy lássák az MP4-30-at az iRacing virtuális versenypályáin.”

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!