Rookie kupa

iRacers Rookie Cup 2015

 

Az iRacing nemrégiben új tartalmakat tett bele az ingyenes csomagba, ennek örömére egy kezdőknek szóló bajnokságot indítunk, ingyenes pályákon megyünk ingyenes autókkal. 3 hónapos ingyenes iRacing hozzáférést mindenkinek tudunk biztosítani, amivel végig tudtok jönni a bajnokságban.

Ebben az útmutatóban írom le hogyan is tudjátok aktiválni a 3 hónapos (vagy egyéb) promokódot.

A 3 hónapos ingyenes előfizetés valójában nem ingyenes, az iRacing hitelesítésként levon 1 dollárt a számláról, de ez mai USD – HUF árfolyamon is kevesebb mint 300 forint :)

A regisztrációhoz kelleni fog egy paypal vagy bankszámlaszám.

Felhasználható promokódok:

PR-RINGEXPO2015 (ingyenes, 3 hónapos, új előfizetőknek)

PR-2015PSRTV +tartalom: Late Model ($12, 3 hónapos, új előfizetőknek)

PR-RaceSpotLive +tartalom: Ford GT ($12, 3 hónapos, új előfizetőknek)

 

A fenti kódok közül neked legjobban tetszőt itt kell beírnod:

https://members.iracing.com/membersite/SubscriptionChoices.do?refid=21232

Ha beírtad, a következő oldalra visz, ahol ki kell választanod a paypalt / bankkártyát:

 

Ha regisztrálsz tagságot, a my account fülön ne felejtsd el kikapcsolni az auto-renewal funkciót, mert automatikusan újra fogja aktiválni az előfizetést a három hónap letelte után:

 

Ezután nincs más dolgod, mint eljönni a futamokra, az előzetes naptár a következők szerint néz ki:

Capture

 A futamok hétfőnként és péntekenként kerülnek megrendezésre, fixed setupos versenyekkel, kékkel jelöltem a road, sárgával az oval futamokat.

iRacingben itt tudtok majd csatlakozni, a szervernév iRacers Rookie Cup – Race X lesz, Tibor Sandor neve alatt

Capture

A versenynaptárban alap autók – alap pályák lesznek, senkinek nem kell plusz tartalmat megvennie.
Mint azt láthatjátok, 17 futam lesz összesen, ez vegyesen tartalmaz road-oval futamokat. A legjobb 10 futam eredményét fogjuk figyelembe venni a bajnoki pontok számításakor, így aki idegenkedik az oválozástól, nem kell részt vennie, viszont egy esetleges jobb eredménnyel javíthat a bajnoki helyezésen.
Nem árulunk zsákbamacskát, biztosan lesznek majd nagy balesetek is, ezért arra kérnék minden résztvevőt, hogy próbáljon meg a másikra vigyázni, a versenyzőtársat megtisztelve fair módon versenyezni, és a futamok előtt lehetőség szerint gyakorolni, hogy a versenyek napján már ismerje az autó viselkedését, a pályák nyomvonalát. Az első néhány futamra megpróbáltam könnyebb versenyeket összeírni, hogy a tapasztalatlanabbaknak se legyen túl nagy kihívás a kezdés, de később lesznek nagyon erős kombók is, amik a rutinosabb szimeseknek is tartogat majd igazi kihívást (itt elsősorban az Indycar-os futamokra gondolok, a V8 supercart nem mertem betenni, az még a veteránoknak is nehéz lenne, nemhogy a kezdőknek Mosolyog).
Ha valakinek nem sikerül az első néhány futam, nem kell feladni, összesen hét futam eredményét el tudja dobni, és még így is lesz esélye akár a bajnoki címre. Aki lassabbnak érzi magát, az se csüggedjen, biztosan fog találni a pályán versenytársat, akivel tud majd csatázni a saját tempójában.

Akik 17 futamból 12 futamon elindulnak, automatikusan részt vesznek egy sorsoláson, ahol 5db 5$-os kreditet fogunk kisorsolni.
Továbbá a bajnokság végén a legjobb újonc és a bajnokságban legkevesebb incidenst elérő pilóta szintén 5-5 iRacing kreditben részesül, amit tartalmak vásárlására tudtok majd fordítani (számlára utalni nem lehet)

Bárkinek bármilyen kérdése van a bajnoksággal vagy iRacinggel kapcsolatban, keressetek, kérdezzetek nyugodtan, akár facebookon, akár fórumon, akár TeamSpeak-en, de induláshoz szükséges infókat az alábbi linken találtok:
http://www.iracers.hu/ir-tajekoztato/

Aki nem regisztrál, de mégis megnézné a versenyeket, Twitchen keresztül megteheti az alábbi csatornákon:

http://www.twitch.tv/twinr

http://www.twitch.tv/dzsibi

http://www.twitch.tv/gugu84

 

Pár ízelítő videó:

https://www.youtube.com/watch?v=5B4k91HPUS8

https://www.youtube.com/watch?v=9pz46FdRU3g

https://www.youtube.com/watch?v=lT6_t0-58YE

Mindenkinek sok sikert és élménydús versenyeket kívánok!