Aston Martin, 1 milliárd kör, pilótacsere

3189

 

 

Az iRacing bejelentette, hogy négy Aston Martin versenyautó digitális másolatát készítik el. Első sorban a Vantage GT3 csatlakozik a Z4, MP4 és Ruf mellé. Érkezik majd a Le Mans kategória győztes DB9 is.

 

12-hours-of-sebring-2012-aston-martin-vantage-v8-1920x1200

 

2014.09.05 pénteken az iRacing elérte az 1 000 000 000 megtett kört. Pebst Augusta tette ezt meg Homestead-Miami Speedway-en a Dallara DW12-vel. Ezért a történelmi körért 500 iRacing kreditet kap. Kicsivel több, mint 6 éve alatt sikerült ezt elérni.

Október végén pedig érkezhet a pilótacsere, és még idén Monza, Gateway Motorsports Park és a Holden Commodore VF V8 Supercar.

A pilótacsere következtében az iRacing egy hivatalos endurance szériát is létre fog hozni, ennek pontos paraméterei még nem ismertek, viszont csapatban lehet indulni majd a hosszabb távú versenyeken.
Lehetőség nyílik majd új csapatok létrehozása a barátokkal, de nyílt csapatok is alapíthatóak, amihez bárki csatlakozhat.

Gyakorláson akár egyszerre is részt vehetnek a csapat tagjai több autóval, viszont a kvalifikáció alatt egyszerre csak egy pilóta mehet a csapatból az autóval, a csapat által futott legjobb kör lesz a kvalifikációs idő, tehát nem átlagolni fogja a tagok legjobb köreit, hanem az összes kör közül az egyetlen legjobb fog számítani.

Bárki elkezdetei a futamot, egy csapat létszáma 2-7 fő lehet. A versenyen minden tagnak teljesíteni kell egy minimum körszámot az alábbiak szerint: összes megtett kör / pilóták száma * 25% (pl. 75 körös futam és 3 fős csapat esetén: 75/3*0,25 = 6,25 ~ 7 kör (minden számot a következő egészre kell kerekíteni)

iRating elosztás részvétel alapján. Pl: 2 fős csapat, egyikőjük 80%-ot vezet, a másik 20%-ot, akkor az első kapja a az iRating 80%-át a második a 20%-át.

Pilótacsere a boxutcában történik majd, ESC gombbal ki kell lépni, ekkor a másik pilótának elérhetővé válik a Race gomb. Egy pilótacsere kb 25-30 másodpercet igényel majd.

Az endurance futamok megjelenése miatt megemelik a hostolható szerveridő maximumát 25 órára (1 óra practice / qual +24 óra verseny), amivel lehetőség nyílik jövőre a szezonkezdő Rolex Daytona 24 órás futam megrendezésére is.

 

Alig várjuk a frissítést, addigis el lehet kezdeni a szervezést az ismerősökkel, ki kivel fog egy csapatban menni!

2 hozzászólás a(z) “Aston Martin, 1 milliárd kör, pilótacsere” bejegyzéshez

  1. Papp Attila szerint:

    ezt hol látni?

  2. Papp Attila szerint:

    ja itt! :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!